Дават на концесия 4 плажа за 15 години

Дават на концесия 4 плажа за 15 години | StandartNews.com

Правителството откри процедури за отдаване на концесия на четири морски плажа. Процедурите се отнасят за плажовете „Несебър–юг", за който минималното годишно концесионно заплащане е определено на 247 497 лв. без ДДС; „Слънчев бряг – север" – с минимално годишно концесионно заплащане от 1,375 млн. лв. без ДДС; „Росенец – север" с минимално годишно концесионно заплащане от 8975 лв. без ДДС; и „Св. Влас – болницата" с минимално годишно концесионно плащане от 54 хил. лв. без ДДС. В края на 2016 г. правителството отне концесията на плажа в Слънчев бряг заради сериозни нарушения на условията на концесията. Основният проблем беше голямото количество преместваеми обекти, които не влизат в договора с държавата.

Избраните концесионери на четирите плажа ще бъдат задължени да осигурят водно спасяване, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на плажовете.

Концесионерите ще бъдат определени след конкурс, организиран от министъра на туризма и проведен от комисия, назначена от премиера. Срокът на концесиите ще бъде 15 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай