Боровец кани 3861 деца от Самоков безплатно на ски и сноуборд

Боровец кани 3861 деца от Самоков безплатно на ски и сноуборд | StandartNews.com

За пореден ски сезон всичките 3861 момичета и момчета, които учат в Община Самоков, ще могат да карат безплатно ски и сноуборд на Боровец. Всички възпитаници на 14-те училища в Самоков и в селата в региона на възраст от 7 до 18 години могат да получат безплатни карти за съоръженията от 15 декември до 15 април. Както и през изминалите два сезона, те ще важат за ваканциите до края на април, и по една седмица през зимните месеци.

Вчера кметът на града Владимир Георгиев подписа ново петгодишно споразумение с „Бороспорт", след като през последните две зими ученици, спортисти и техните възпитатели имаха свободен достъп до лифтовете и влековете.Документът затвърждава въведената от няколко години практика, даваща шанс на децата от региона да практикуват зимни спортове и да заобичат планината. Споразумението е в сила и за деветте спортни клуба от Община Самоков по ски алпийски дисциплини, сноуборд, ски бягане и биатлон, които получаваха свободен достъп до лифтове и влекове през последните 10 години.

„Искаме децата от Самоков и региона да спортуват и да почувстват Рила като свой дом. Тази инициатива е част от програмата ни за насърчаване и развитие на белите спортове сред учениците. Предоставяме картите с надеждата да се появят новите шампиони – достойни наследници на Петър Попангелов старши и младши" – каза Росица Стойкова мениджър „Маркетинг и комуникации" на „Бороспорт".

Картите за свободен достъп до лифтове и влекове ще се получават на касите на седалков лифт „Мартинови бараки", по предварително изготвен от училищата и от спортните клубове списък. За да се ползват съоръженията трябва да се представи и декларация от родителите, а момчетата и момичетата под 14 години нямат право на нощно каране без придружител. През миналия зимен сезон от възможността да карат безплатно ски и сноуборд в Боровец се възползваха повече от 500 ученици, които получиха 2000 карти. През сезон 2015/16 броят им беше 440, а издадените карти – 1800. Всяка година спортните клубове от общината получават 200 безплатни карти за съоръженията, с което стойността на безплатно предоставените от Бороспорт карти надхвърли 200 000 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай