Най-много румънски туристи посетили България тази година
Ангелкова: България разполага с огромно богатство от минерални извори


15:40 ч.

04.10.18

2 мин.

0

0

0

Банята в кв. „Овча купел“ може да стане център за изследване на спа технологии

от редактори |

Банята в кв. „Овча купел“ може да стане център за изследване на спа технологии

Снимка: Фейсбук/Юлиан Попов


Имаме идея да ремонтираме банята в кв. „Овча купел" и там с научни способи да изследваме различни спа технологии, обяви зам.-кметът на София Тодор Чобанов по време на дискусия по проекта за 7 балнео и спа дестинации.


„Това е една изключително значима за туризма тема – спа туризма. Затова са и общите ни усилия той да се развие по-най-добрия начин. Много се говори в последно време за спа туризъм, много хора сложиха тези табелки на своите обекти, но за нас има още много път да извървим, за да може България да бъде наложена на пазара на спа туризма", обясни доц. Чобанов.


Той посочи, че в момента една огромна част от изворите в България не се използват. „И нашата мисия е да направим така, че тези, които се използват, да се направят по най-добрия начин. Неслучайно на знамето на София има извори и именно водите са били причина нашите деди да изберат огромното софийско поле за изграждането на този град", каза още зам.-кметът на София и посочи, че трябва заедно да намерим най-добрата формула за функционирането на тези обекти.


„Успяхме да получим от държавата два затворени отдавна обекти – баните в кв. „Овча купел" и в кв. „Горна баня". Идеята е не просто да ремонтираме една красива историческа сграда в кв. „Овча купел", а да създадем място, където с научни способи ще изследваме различни спа технологии. За да може нашият труд да помогне на инвеститорите да развиват своята дейност. През следващите няколко години можем да започнем и учения на млади специалисти, които след това да могат да работят в спа индустрията на България", каза още доц. Чобанов.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент