14:25 ч.

05.01.18

2 мин.

0

5

0

Банско и кметове затвориха пътя за Гърция заради втория лифт

от редактор |

Банско и кметове затвориха пътя за Гърция заради втория лифт

Над 5 хиляди банскалии и жители от целия регион ,предвождани от 14-те кмета на Пиринско затвориха пътя за Гърция ,за да заявят своята подкрепа за развитието на зимния туризъм, втората кабинка в Банско и да протестират срещу зелената мафия в България.


"Тук сме защото туризма е важен за икономиката и развитието на Пиринско, каза кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, който е от БСП. Със същата теза дойдоха да подкрепят колегата си от Банско Георги Икономов и градоначалници, които не са от ГЕРБ, а от ДПС и други партии.


Тук партиите нямат значение, ние защитаваме обща кауза, защитаваме поминъка на Пиринско, защото Банско като курорт дава хляб на цялаа област, заявиха кметовете.


Банскалии заявиха,че се притесняват от лъжите на зелените и техните протести в столицата. "Те така лъжат и манипулират обществото, че се опасяваме да не се преразгледа едно иначе правилно решение на министерския съвет, което дава тласът за втора кабинка и вообще за зимния туризъм в страната, заявиха протестиращите.


Кметът на Банско обяви,че хората от региона този път ще тръгнат към столицата. На 11 януари се планира цялото множество от Банско и областта да отиде и да заяви своята позиция на жълтите павета.


Зелени боклуци, скандираха протестиращите и заявиха,че няма да им позволят да маскарят доброто име на Банско и региона.


Ние сме най-заинтересовани да си пазим природата, а не тези измамници еколози, защото планината ни храни, а ще храни утре и децата ни, заявиха протестиращите.


Накрая се хванаха и извиха кръшно хоро на главния път, а в двете посоки се образува километрична опашка от автомобили и тирове.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Вики · 19:12 · 08.01.2018
Ами разбирам ги хората. Искат да си изкарват хляба, а зелените им пречат.
Леонид · 19:13 · 06.01.2018
Напълно подкрепям жителите на Банско. Най-добрият ни зимен ски курорт трябва да продължи напред и изграждането на втори кабинков лифт е най-разумното и екологично решение за бъдещето на ски зоната в Банско.
Потребител · 15:47 · 05.01.2018
Искаме лифт и нормална държава а не платени еколози да диктуват правилата!
Емил · 15:07 · 05.01.2018
явно няма друг начин. да продължават банскалии по тоя начин, щото тия от нормална дума не се разбират
Потребител · 14:54 · 05.01.2018
и пак ще го затворят ако се наложи! само така!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент