Банско и кметове затвориха пътя за Гърция заради втория лифт

Банско и кметове затвориха пътя за Гърция заради втория лифт | StandartNews.com

Над 5 хиляди банскалии и жители от целия регион ,предвождани от 14-те кмета на Пиринско затвориха пътя за Гърция ,за да заявят своята подкрепа за развитието на зимния туризъм, втората кабинка в Банско и да протестират срещу зелената мафия в България.

"Тук сме защото туризма е важен за икономиката и развитието на Пиринско, каза кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, който е от БСП. Със същата теза дойдоха да подкрепят колегата си от Банско Георги Икономов и градоначалници, които не са от ГЕРБ, а от ДПС и други партии.

Тук партиите нямат значение, ние защитаваме обща кауза, защитаваме поминъка на Пиринско, защото Банско като курорт дава хляб на цялаа област, заявиха кметовете.

Банскалии заявиха,че се притесняват от лъжите на зелените и техните протести в столицата. "Те така лъжат и манипулират обществото, че се опасяваме да не се преразгледа едно иначе правилно решение на министерския съвет, което дава тласът за втора кабинка и вообще за зимния туризъм в страната, заявиха протестиращите.

Кметът на Банско обяви,че хората от региона този път ще тръгнат към столицата. На 11 януари се планира цялото множество от Банско и областта да отиде и да заяви своята позиция на жълтите павета.

Зелени боклуци, скандираха протестиращите и заявиха,че няма да им позволят да маскарят доброто име на Банско и региона.

Ние сме най-заинтересовани да си пазим природата, а не тези измамници еколози, защото планината ни храни, а ще храни утре и децата ни, заявиха протестиращите.

Накрая се хванаха и извиха кръшно хоро на главния път, а в двете посоки се образува километрична опашка от автомобили и тирове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай