13:35 ч.

26.07.18

2 мин.

0

0

0

Ангелкова проверява категоризацията на хотели на Златни пясъци

от редактори |

Ангелкова проверява категоризацията на хотели на Златни пясъци

Снимка: БНТ/БТА


Няколко хотела в курорта "Златни пясъци" ще бъдат проверени днес дали съответстват на издадената им категоризация. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя участва в съвместните проверки на ръководеното от нея ведомство и Комисията за защита на потребителите. Инспекциите ще продължат до края на седмицата.


За първия проверен днес хотел, който е категоризиран с четири звезди, ще стартира незабавна процедура за понижаване на категорията, каза министърът. Проверката в хотела е по сигнал на турист, получен на "горещия" телефон на министерството. Ангелкова каза, че в хотела са открити драстични разминавания и нарушения, свързани с категоризацията. В четиризвездния хотел липсва лоби бар, бар басейн, а най-фрапантното е, че липсват сифони във всяка баня, не са спазени изискванията и за хора с увреждания, посочи министърът. Тя уточни, че ще бъдат наложени и актове за други нарушения, свързани с дадената към момента категоризация и липсата на изпълнения към нея. Министърът посочи, че за всяко едно нарушение глобата е от 1000 до 3000 лева.


Ангелкова коментира, че хотелите към момента на издаване на удостоверението си за категория отговарят на изискванията, но след това следват проверките и контролът. По тази причина се готвят промени в Закона за туризма, с които ще бъде създаден туристически инспекторат, който да поеме последващия административен контрол. Тя обясни, че се предвиждат и регионални звена, които да бъдат обособени в областите, на чиято територия има национални курорти.


До момента по цялото Черноморие са констатирани пет хотела, в които условията не отговарят на категоризацията, съобщи още министърът. Тя коментира още, че основните сигнали, които постъпват на "горещия" телефон в министерството са за мръсотия, мухъл, теч и др.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент