17:15 ч.

18.01.18

1 мин.

0

2

0

Ангелкова пред National Geographic: България може да стане СПА столица на Европа

от редактор |

Ангелкова пред National Geographic: България може да стане СПА столица на Европа

"България има потенциала да стане СПА център на Европа благодарение на изобилието си от минерални води, медицинска кал, лечебен торф". Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю пред National Geographic.


Тя припомня, че страната ни е втора в Европа по тези природни ресурси след Исландия. "Най-горещият гейзер на континента се намира в нашия планински курорт Сапарева баня. Министерството на туризма работи по създаването на балнео- и СПА маршрути, до момента над 30 общини са проявили интерес към инициативата", заявява още Ангелкова.


Според нея БГ председателството на Съвета на ЕС е реален шанс, от който ще се възползваме, за да представим България като уникална туристическа дестинация. "Тук човек може както да се откъсне от суетата на глобалния свят, да се наслади на автентични хилядолетни традиции и да се зареди от непокътната природа, така и да се възползва от удобствата на най- модерните дигитални възможности", обяснява министърът на туризма.


Тя подчертава, че климатът у нас е здравословен, а храната е качествена, естествена и вкусна.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 01:22 · 20.01.2018
Ангeлкова, това жeна ли e или мъж? На снимката аз виждам eдин травeстит.
Потребител · 18:11 · 19.01.2018
Храната естествена в България- я си купи кренвирши,салами,луканка, сирена произведени в България-и тогава кажи дали са естествени и дали долните западно европейци продават лошо качество стоки на Българите .Или Български мародери произвеждат храни направени с соя ,добавки и химикали,под зоркото и благосклоно око на Българските Държавни Контролни Органи и ги продават на 2-3 пъти по вискои цени отколкото в Западна Европа ,и защо?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент