Ангелкова намери драстични нарушения на плажове по южното Черноморие

Ангелкова намери драстични нарушения на плажове по южното Черноморие | StandartNews.com

Открити са драстични нарушения на някои от плажовете по южното Черноморие - концесиите на 10 плажа ще бъдат прекратени след края на сезона, ако не отстранят проблемите, за които са им издадени предписания. Това обяви днес министърът на туризма Николина Ангелкова по време на проверка на плаж Слънчев бряг-Централен, цитирана от Агенция Фокус.

„На първо място е плаж „Созопол-Буджака". Там липсват спасители, медицинско обслужване, има допълнителна търговска площ извън схемата, която е одобрена от мен. Наложени са неустойки, дадени са предписания. Предстои последваща проверка. Ако тя покаже, че те не са отстранени, след края на сезона ще стартираме процедура за прекратяване", обясни министър Ангелкова. По думите ѝ на плажовете „Равда-ХТИ" и „Равда-НДК", където също има драстични нарушения и ако проверката и там не покаже, че са отстранени, ще бъде стартирана процедура за прекратяване на концесията.

„Такива нарушения имаме на 4 плажа на територията на община Бяла. Там също сме в хипотезата на липса на спасители и допълнителна търговска площ. За плажа на Албена беше наложена неустойка от 101 хил. лв. за липса на спасители в началото на месец юни, но там така или иначе ще бъдем в процедура на концесия, защото договорът изтича в края на годината", каза още министърът.

Ангелкова коментира, че драстични нарушения са открити и на централния плаж в Слънчев бряг. „Наложили сме неустойка от 35 хил. лв. за драстични нарушения, свързани с наличието на бетонови площадки около 6 заведения. Там сме дали предписания, защото е абсурдно да има бетонови площадки на плажа", заяви тя и добави, че при едно от заведенията е установено и наличието на допълнителна търговска площ.

„С помощта на ДНСК и РДНСК беше установено асфалтов паркинг на територията на плаж „Слънчев бряг-Централен" пред хотел „Европа", което е недопустимо, добави министърът.

„Този плаж също е в групата на тези, които ако не бъдат отстранени предписанията до края на този сезон, ще се стартира процедура за прекратяване на концесиите. Това не ги освобождава от плащането на неустойките, които са наложени с наши писма. Абсолютно безкомпромисни сме", заяви Николина Ангелкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай