Ангелкова: България разполага с огромно богатство от минерални извори

Ангелкова: България разполага с огромно богатство от минерални извори | StandartNews.com

България разполага с огромно богатство от минерални извори и ще работим много за тяхното използване, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на дискусия по проекта за 7 балнео и спа дестинации.

„Искам да благодаря на всички, които са се включвали активно, за да можем да стигнем до тази последна фаза на проекта. Благодаря и на работната група, която следи за това, което правим. Вярвам, че с малки стъпки към днешна дата можем да се похвалим с ръст както на чуждестранните, така и на българските туристи. Но за да можем да продължим напред и да направим така, че България да се схваща като дестинация, предлагаща добър продукт на добра цена, са ни нужни тези спа дестинации", каза още Ангелкова и посочи, че така ще се привлече интересът допълнително към България.

„Днес ще приключи общественото обсъждане за този проект и той ще бъде качен на страницата на Министерството на туризма, като след това ще започне изграждането на интерактивната карта. България разполага с огромно богатство от минерални извори и предстои да продължим да работим много по тяхното използване", коментира Ангелкова.

„Вниманието ще бъде фокусирано върху тези 7 балнео и спа дестинации. Нашата цел като министерство е да насочим вниманието към тези райони и да създадем по-добри условия за икономическа активност. Така че те ще бъдат популяризирани и това ще насочи интереса и към възможности за инвестиции", обясни Агнелкова.

„Те няма да бъдат слагани само в рекламни материали, а ще бъдат във фокуса на Министерството на туризма. Идеята е да се привлече интерес както от потенциални туристи, така и от потенциални инвеститори. И всички средства, с които министерството разполага, ще бъдат максимално използвани. Тези дестинации ще бъдат изградени като маркетингови такива и през годините те ще бъдат разширявани. Така ще се даде възможност районите, през които минават тези дестинации, да се позиционират туристически по-добре", обясни Ангелкова и посочи, че идеята е България да се превърне в целогодишна туристическа дестинация.

„Смятам, че туризмът е един от секторите, които могат да спомогнат за това да се спре миграцията от по-слабо развитите към по-силно развитите региони в страната", каза още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай