Банята в кв. „Овча купел“ може да стане център за изследване на спа технологии


15:25 ч.

04.10.18

2 мин.

0

3

0

Ангелкова: България разполага с огромно богатство от минерални извори

от редактори |

Ангелкова: България разполага с огромно богатство от минерални извори

България разполага с огромно богатство от минерални извори и ще работим много за тяхното използване, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на дискусия по проекта за 7 балнео и спа дестинации.


„Искам да благодаря на всички, които са се включвали активно, за да можем да стигнем до тази последна фаза на проекта. Благодаря и на работната група, която следи за това, което правим. Вярвам, че с малки стъпки към днешна дата можем да се похвалим с ръст както на чуждестранните, така и на българските туристи. Но за да можем да продължим напред и да направим така, че България да се схваща като дестинация, предлагаща добър продукт на добра цена, са ни нужни тези спа дестинации", каза още Ангелкова и посочи, че така ще се привлече интересът допълнително към България.


„Днес ще приключи общественото обсъждане за този проект и той ще бъде качен на страницата на Министерството на туризма, като след това ще започне изграждането на интерактивната карта. България разполага с огромно богатство от минерални извори и предстои да продължим да работим много по тяхното използване", коментира Ангелкова.


„Вниманието ще бъде фокусирано върху тези 7 балнео и спа дестинации. Нашата цел като министерство е да насочим вниманието към тези райони и да създадем по-добри условия за икономическа активност. Така че те ще бъдат популяризирани и това ще насочи интереса и към възможности за инвестиции", обясни Агнелкова.


„Те няма да бъдат слагани само в рекламни материали, а ще бъдат във фокуса на Министерството на туризма. Идеята е да се привлече интерес както от потенциални туристи, така и от потенциални инвеститори. И всички средства, с които министерството разполага, ще бъдат максимално използвани. Тези дестинации ще бъдат изградени като маркетингови такива и през годините те ще бъдат разширявани. Така ще се даде възможност районите, през които минават тези дестинации, да се позиционират туристически по-добре", обясни Ангелкова и посочи, че идеята е България да се превърне в целогодишна туристическа дестинация.


„Смятам, че туризмът е един от секторите, които могат да спомогнат за това да се спре миграцията от по-слабо развитите към по-силно развитите региони в страната", каза още тя.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

богат-беден · 07:49 · 06.10.2018
това богатство изтича от години!!!
между другото имаме и други богатства-злато и др.които печалби изтичат в други страни.
Какво ще стане с водата и др. природни богатства ако не остават в БЪЛГАРИЯ???
БОГАТА ЗЕМЯ -БЕДЕН И ПРОСТ НАРОД
Потребител · 22:24 · 04.10.2018
Да де ама ги разпродадохте . Вашата мамица гнусна
Realista · 21:22 · 04.10.2018
Също толкова, колкото във всяка друга държава.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент