Ангелкова алармира за нередности на плажовете на Русалка

Ангелкова алармира за нередности на плажовете на Русалка | StandartNews.com

Министърът на туризма Николина Ангелкова предприе днес проверка на плажове по Северното Черноморие, съобщиха от пресцентъра на министерството.

При инспекцията на шест плажа в района на Русалка, извършена от екипи, проверяващи заедно с представители на МВР, са констатирани редица нарушения. Единият плаж, който е при залива Тауклиман, е в частен имот и до него няма достъп освен по вода. На другите пет плажа на Русалка, които са неохраняеми, се извършват дейности в нарушение на закона – събират се такси от плажуващите за това, че ползват инфраструктурата на комплекса. Това също е недопустимо, защото по закон на туристите трябва да бъде осигурен безплатен пешеходен достъп до плажните ивици.

Министър Ангелкова допълни, че на плаж Русалка-централен са поставени плажни принадлежности без разрешение. На плаж Русалка-Каяк се отдават кану-каяци също без разрешение, там няма и разрешение за воден коридор. "Ще сигнализираме всички институции за констатираните нарушения и ще следим как се изпълняват предписанията", категорична бе министър Ангелкова. Проверките по плажовете продължават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай