Албена може стане Европейски курорт на спорта за 2019 г.

Албена може стане Европейски курорт на спорта за 2019 г. | StandartNews.com

Инспектори на АCES EUROPA провери днес готовността на курортен комплекс Албена да бъде европейски курорт на годината за 2019-а. Гостите останаха очаровани от условията и възможностите, които перлата на българското Черноморие предоставя за целогодишна почивка и спорт.

Хуго Аленсо - генерален секретар на ACES EUROPE, заедно с останалите от управата на организацията, която определя европейските градове и столици на спорта Лукас Борел, Виченцо Лупатели, Франсоа Ноел и Анатоли Илиев – обиколиха днес в продължение на два часа всички спортни съоръжения в курорта, след което изгледаха специалната презентация, представяща възможностите и приоритетите на Албена в областта на активната почивка, рекреацията и здравословния начин на живот. Авторитетните гости получиха обстойна информация по време на инспекцията от Димитър Тачев – зам.-директор маркетинг и реклама на курорта, Денис Тахиров – мениджър спорт, Ервин Линдбихлер – ръководител сектор Спорт, Кристина Богданова – продуктов мениджър и др.

Гостите разгледаха многофункционалната зала, огромния аквапарк, конната база, тенис-комплекса, футболните игрища, спа-центъра, игрището за хокей на трева и останалите многобройни спортни съоръжения на курортен комплекс Албена.

Специална презентация запозна присъстващите с бъдещите инвестиционни приоритети на курорта в областта на спорта за.

Ако бъде избран Албена ще стане първият в историята европейски курорт на спорта. ACES определя столици, градове и малки градове на спорта от 2000 г., но от идната година вече ще включва и новата титла – европейски курорт на спорта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай