21:15 ч.

12.06.18

2 мин.

0

0

0

ACES Europa препоръчаха Варна и Албена

от редактор |

ACES Europa препоръчаха Варна и Албена

Делегацията на Асоциацията на европейските столици и градове на спорта (ACES Еuropa), водена от генералния секретар на организацията Хуго Алонсо одобри кандидатурите на Варна и Албена. Морската ни столица е кандидат за Европейски град на спорта за 2019, а водещия ни летен курорт Албена за Европейски курорт на спорта за догодина. Окончателните решения ще се вземат до седмица. Ден след като бе в к.к. "Албена" делегацията на ACES Europa посети и Варна, където бе посрещната лично от кмета на града Иван Портних. Присъстваха още Кристиян Димитров, директор на дирекция „Спорт" и директорът на общинското предприятие „Спорт – Варна" Венцислав Младенов.


„Младежкият дух и енергия са неразривно свързани със спорта, затова съвсем логично е, след като бяхме Европейска младежка столица през 2017 г., да бъдем и кандидат за титлата Европейски град на спорта. Варна е град с богати спортни традиции, гордеем се не само със своите олимпийски и световни шампиони, но и с активния масов спорт, в който се включват хиляди граждани", заяви кметът пред гостите.


Градоначалникът припомни, че през годините Варна е била домакин на шахматна олимпиада, на 28 световни и 36 европейски първенства, на стотици международни турнири, ралита, регати. Спортните клубове, регистрирани на територията на община Варна, са 275 с около 30 000 картотекирани състезатели. По време на срещата кметът Портних запозна накратко делегатите с политиката на общината за развитие на спортната база.


„Впечатленията ми са, че Варна е прекрасно място. Нашата организация търси градове, които инвестират в спорта за младите хора", заяви Хуго Алонсо, след срещата. Делегатът Лукас Ворел посочи, че титлата Европейски град на спорта за 2019-а ще донесе позитиви като реклама на града и популяризиране на спорта след младите хора. В програмата на експертите от ACES са включени посещение в спортните бази и басейни в града, в Двореца на културата и спорта.
След срещата с кмета на Варна делегацията инспектира спортните съоръжения и комплекси в града. В следобедните часове в Юнашкият салон бе направена презентация на кандидатурата на Варна за град на спорта. Историята на спорта на града бе разказана от журналиста Румен Генов, а презентация бе дело на Данчо Илиев, главен експерт в дирекция „Спорт".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент