15:40 ч.

15.02.18

2 мин.

0

1

0

400 000 сръбски туристи дойдоха у нас през 2017 г.

от Любомир Михайлов |

400 000 сръбски туристи дойдоха у нас през 2017 г.

Сърбия е страна партньор на 35-ото издание на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо", което се провежа от 14 до 16 февруари в София. Западната ни съседка се нарежда на 7-мо място сред водещите страни за входящ туризъм у нас. Сръбските туристи са сред най-често посещаващите България чужденци. Броят им през 2017 г. е нараснал с над 5% спрямо 2016 г. и е над 394 000. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с Рената Пинджо, зам.- министър на търговията, туризма и телекомуникациите на Република Сърбия.
Двете страни обсъждат възможността за съвместни туристически проекти със Сърбия.


Могат да бъдат създадени общи продукти в културно-историческия, балнео- и СПА, уелнес, фестивалния и други видове туризъм, посочи Ангелкова. Обмисля се и създаването на съвместни продукти, маршрути и маркетинг за привличане на туристи от Китай, Индия, Япония, Южна Корея и други страни. На борсата с отделен щанд се представя и известният сръбски планински курорт Златибор, разположен на 420 км. от София в Западна Сърбия. Курортът привлича все повече българи. Благодарение на специфичния си климат, повлиян от характерните въздушни течения между континенталния и средиземноморския фронт, това място се счита като въздушна баня. Тази планина е много благоприятна за почивки, възстановяване и за лечение. Туристическият комплекс „Златибор" е на расположение за гостите си целогодишно, каза представителят на туристическата дестинация Златибор Йелица Тосич.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 01:27 · 16.02.2018
Сакън,никакви общи културно исторически общи проекти със Сърбия!Сърлите се стремят да ни отнемат парите от европейските фондове,до които все още нямат достъп.Практиката показва,че всички тези"общи" продукти се присвояват от сърбите и се предстаят за "сръбски".Така например,сърбите си присвоиха българския кашкавал и луканка,като ги нарекоха"пиротски""пеглана кобасица",както и Чипровския килим,който също бе наречен"пиротски".
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент