1 млн. българи посетили Белград през 2017 г.

1 млн. българи посетили Белград през 2017 г. | StandartNews.com

Все повече българи и особено софиянци ходят до Белград, Нови Сад и Ниш. Туристическите потоци в двете посоки са се увеличили многократно през последните години, стана ясно при представянето във Военния клуб в София на туристическите агенции на трите сръбски града.

През 2017 г. над 1 милион българи са посетили Белград, който хармонично съчетава старото и новото, нощният бохемски живот и културните прояви, каза Ирена Алексич. Представителят на Ниш информира, че ще бъдат увеличени туропораторите и гидовете, които знаят български език. "Изключително съм доволен от разрастването на туризма между Сърбия и България. Хората стават все по-близки, все по-големи приятели.", каза сръбският посланик Владимир Чургус.

Той заедно с председателя на Управителния съвет на АБТТА Байко Байков и директорът на софийското общинско предприятие "Туризъм" Иво Маринов присъства на представянето. Посланик Чургус посочи, че през неговия 5-годишен посланически мандат туризмът между двете страни се е увиличавал с 40% годишно. "Искам да напомня, че в своето време и Васил Левски е живял известно време в Белград и от там е работил за българската свобода", напомни дипломатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай