15:20 ч.

01.06.18

1 мин.

0

0

0

1 млн. българи посетили Белград през 2017 г.

от Любомир Михайлов |

1 млн. българи посетили Белград през 2017 г.

Все повече българи и особено софиянци ходят до Белград, Нови Сад и Ниш. Туристическите потоци в двете посоки са се увеличили многократно през последните години, стана ясно при представянето във Военния клуб в София на туристическите агенции на трите сръбски града.


През 2017 г. над 1 милион българи са посетили Белград, който хармонично съчетава старото и новото, нощният бохемски живот и културните прояви, каза Ирена Алексич. Представителят на Ниш информира, че ще бъдат увеличени туропораторите и гидовете, които знаят български език. "Изключително съм доволен от разрастването на туризма между Сърбия и България. Хората стават все по-близки, все по-големи приятели.", каза сръбският посланик Владимир Чургус.


Той заедно с председателя на Управителния съвет на АБТТА Байко Байков и директорът на софийското общинско предприятие "Туризъм" Иво Маринов присъства на представянето. Посланик Чургус посочи, че през неговия 5-годишен посланически мандат туризмът между двете страни се е увиличавал с 40% годишно. "Искам да напомня, че в своето време и Васил Левски е живял известно време в Белград и от там е работил за българската свобода", напомни дипломатът.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент