100 от 8 държави въртят педали в Пампорово

100 от 8 държави въртят педали в Пампорово | StandartNews.com

Пампорово Байк Фест 2018 стартира вчера с участието на над 100 състезатели от 8 държави, а организаторите очакват бройката им значително да се увеличи.

Фестивалът ще продължи до 24 юни и с него ще бъде даден официален старт на вело сезона в родопския курорт. В програмата са включени множество интересни събития, а акцентите тази година са кръг от Балканската купа по спускане, Международно състезание от клас 1, носещо точки за световната ранглиста, както и Държавен шампионат по форкрос.

В състезанията до момента са се регистрирали участници от Великобритания, Франция, Гърция, Румъния, Македония, Турция, Босна и Херцеговина и България, а организаторите очакват най-оспорваното издание на събитието досега.
Основни претенденти за спечелването на призовите места, към момента са Люк Кокбърн, Сам Хард, Томас Губай, а сред българите Росен Ковачев, Стивиан Гатев, Йордан Анчев и други.

В събота ще се проведат държавното първенство по форкрос и втория кръг от детските Байк Серии за 2018, а в неделя ще бъдат състезанията по спускане.

Всички, които искат да наблюдават зрелищните събития, ще могат да го направят свободно, а за всички колоездачи ще заработи за първи път тази година и Велопарк Пампорово. Освен със състезателната си част, Пампорово Байк Фест 2018 ще зарадва всички гости на курорта с богата развлекателна програма включваща кино вечер в четвъртък, боулинг турнир в петък и парти в събота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай