Завод в Радомир открива нов цех за 6 млн. евро

Завод в Радомир открива нов цех за 6 млн. евро | StandartNews.com

Завод "Електрик" в Радомир открива днес нов цех. Българската компания е дъщерно дружество на шведската AQ Group, инвестирала в новата мощност около 6 милиона евро. Цехът е разположен върху 2 500 кв. м площ и в него пряко ще са заети 20 човека, а непряко - 200, заяви изпълнителният директор на завода Емил Николов. В цеха ще се извършва полагане на покритие върху карбонови изделия за нуждите на шведската компания - производител на моторни превозни средства с марките "Волво" и "Скания". Електрофорезата ще се осъществява с най-модерна техника.

На откриването на цеха ще присъстват представители на собственика на завода и на клиентите, на местната и държавната власт.

Радомирският завод "Електрик" е създаден през 1961 г. В периода 2003-2006 г. чрез джойнт венчър предприятието се свързва с шведската AQ Group и започва производство на висококачествена продукция и непрекъсната модернизация и усъвършенстване. Фирмата има клиенти от Аляска до Австралия, казват от ръководството. Клиентите на завод „Електрик" са от сферите на автомобилостроенето, жп, хранително-вкусова промишленост, телекомуникации, автоматизация, обща електротехника. Основната продукция на фирмата са електротабла и електромеханични детайли и конструкции. Заводът е разположен на 22 000 квадратни метра производствена площ и има над 600 служители. През 2016 г. оборотът му е над 18 милиона евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай