18:09 ч.

20.03.17

2 мин.

0

0

0

Започват метрото в кв. „Овча купел"

от редактор |

Започват метрото в кв. „Овча купел"

До седмица започва строителството на метрото в кв. „Овча купел", анонсира зам.-кметът на Столична община Евгени Крусев. Изпълнител е обединение „Метро Горна баня" с водещ партньор „Трейс Груп Холд" АД.


Зам.-кметът по транспорта и транспортни комуникации на Столична община Евгени Крусев даде старт на реконструкцията на южното платно на ул.„Боряна" в кв. „Овча купел", гр. София и направи проверка по въведената временна организация на движението. Инж. Галин Йонев, технически директор в „Трейс София" ЕАД информира, че инженерите и строителите на Трейс за 40 дни ще изпълнят проекта, който включва: премахване на паважната настилка, полагане на асфалтобетон, изграждане на тротоар, цялостна подмяна на бордюри, монтиране на енергоспестяващо LED осветление, подмяна капаците на канализационните шахти.


Г-н Крусев информира, че реновирането е в отговор на множеството жалби от страна на граждани за запрашаемостта и шума, вследствие на паважната настилка. Той анонсира, че Столична община е готова да стартира втория етап от разширението на бул. „Монтевидео", което ще доведе до двойно по-голяма пропускливост, а новото кръгово кръстовище ще гарантира безконфликтното пресичане на автомобилните потоци.


„Трейс Груп Холд" АД започна обновяването на бул. „Монтевидео" в кв. "Овча купел" през миналата година. Стойността на обекта възлиза на 9,522 млн. лв. Трейс успешно приключи първия етап от ремонта от бул. „Президент Линкълн" до ул. „763". Предстои изпълнението на втория етап до бул. „Никола Петков". На практика ще бъде изграден нов път, с нова канализация, ново пътно легло и т.н. Важна част от проекта е изграждането на кръгово кръстовище между бул. „Монтевидео" и ул. „Боряна".


Проектът предвижда за периода на строително-монтажните дейности автобусите и автомобилите да преминават през северното платно на ул. „Боряна". Строителите ще работят с удължено работно време.


Обединение "Метро Горна баня" с водещ партньор "Трейс Груп Холд" АД започва строителството на метрото в кв. "Овча купел", етап 2 от Трети метродиаметър. Позиция 2 е с дължина 1471 м. Ще бъдат изградени две подземни метростанции и жп спирка в кв. "Овча купел". Стойността на строителството е в размер на 95,135 млн. лв.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент