Заплатите в „Теклас” поне 1000 евро

Заплатите в „Теклас” поне 1000 евро | StandartNews.com

„Имаме амбицията до 2020 г. минималната заплата в завода да стане 1 000 евро, а в недалечно бъдеще 70% от производството на холдинга да бъде ситуирано в Кърджали", заяви Георги Георгиев, пълномощник на дружеството на среща с областния управител Никола Чанев. На място Чанев се запозна с изключително амбициозната инвестиционна програма на фирмата, строителството на четвърти производствен корпус и изграждането на единствения по рода си у нас Научно-изследователски център.

Областният управител на Кърджали изрази задоволство от темповете, с които се разширява капацитета на предприятието, от модерните мощности и осигуряването на траен поминък на хората, което е предпоставка за повишаване на жизнения стандарт и подобряване на инвестиционния климат.

„Кърджали има нужда от солидни инвеститори като вас, които се развиват в дългосрочен план и предлагат работа с висока доходност. Държавата е заинтересована да има сериозни фирми в реалния сектор, защото те дават препитание на хората и ги задържат по родните им места", подчерта Чанев.
В момента „Теклас" осигурява заетост на 2 000 души от региона на Кърджали, а годишните й обороти надхвърлят 150 млн. евро. Освен в България, турският холдинг има бази в Сърбия, Русия, Китай, Мексико, САЩ и логистични центрове в различни точки на света. Георгиев изтъкна, че фирмата изработва каучукови, пластмасови и метални изделия за горивните, спирачните и охладителните системи на всички водещи марки автомобили. Новият завод ще бъде изцяло роботизиран, а научно-изследователският център ще привлече светила от академичните среди. Предстои „Теклас България" да отвори цехове в Крумовград и Момчилград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай