„Загорка" раздаде първите награди „Доброто тук"

„Загорка" раздаде първите награди „Доброто тук" | StandartNews.com

„Загорка" раздаде първите награди „Доброто тук" на церемония в сряда вечерта. С тях бяха отличени хора, които пазят и предават българските традиции и дух, пречупвайки ги по свой начин, за да бъдат те актуални.

Наградата „Добрият художник" беше връчена на преподавателя по графичен и рекламен дизайн в Националната художествена академия Светлин Балездров. Той беше отличен за това, че е посветил живота си на откриване и развитие на млади български таланти и че популяризира кирилицата, като създава нови шрифтове и ги разпространява безплатно в интернет.

С наградата „Добрият готвач" беше отличена Божана Кацарова, победител в MasterChef. Изборът попадна върху нея заради решението й да остане в България и да придаде модерен почерк на традиционното българско меню.
Планинският водач Начо Иванов получи наградата „Добрият алпинист" - поради факта, че е маркирал най-дългия в България планински маршрут Ком - Емине и го е преминал над 50 пъти. Както и за това, че предава своята любов към планината на хиляди българи.

Наградата „Добрият дизайнер" беше връчена на Гергана Станкова, която върна традиционната шевица в гардероба на съвременната българка, създавайки българския бранд „Шевица".

Триото „Outhentic" получи приза „Добрите музиканти" затова, че вдъхва нов живот на традиционния фолклор и го предава на съвременниците по света и у нас така, че да го заобичат истински.

Стремежът и тенденцията на компанията да се обърне към българското е една от причините за новата визуална идентичност на „Загорка" и акцентирането върху българските й корени. Любителите на кехлибарената напитка ще й се наслаждават в бутилка с нова форма и с лого на български език, наподобяващо един от първите графични знаци на бранда, но с нов, съвременен щрих. „Загорка" изтъква българските пивоварни традиции, използвайки 100% малц родно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай