Джудит Халас от Виенската опера пее в София

Сопраното излиза с Vienna сlassic оrchestra на 8 декември в НДК

Джудит Халас от Виенската опера пее в София | StandartNews.com

Звездата на Виенската държавна опера и прочуто по света сопрано Джудит Халас е солист в бляскавия концерт, който Vienna сlassic оrchestra ще изнесе на 8 декември в НДК.  Омагьосващият глас на певицата ще очарова родните меломани в непредставян до този момент пищен коледен спектакъл на концертмайсторите на оригиналния виенски оркестър, който ще събере в една програма най-обичаните образци на многолетна музикална традиция.

Джудит Халас е от най-познатите и обичани имена на съвременната австрийска класическа сцена. Тя завършва  Консерваторията във Виена с пълно отличие, паралелно и няколко майсторски класове.  През 2001-а Халас става  член на Виенската държавна опера, превъплъщавайки се в Памина от „Вълшебната флейта“ на Моцарт, Воглинда от „Рейнско злато“ и „Залезът на боговете“ на Вагнер, Нахаде от „Ариадна на Наксос“ на Щраус, Каролка от „Йенуфа“ на Леош Яначек. Още след първото представление с нейно участие тя се превръща във фаворит както на публиката, така и на медиите, които се изказват изключително ласкаво за невероятния й талант. Певицата се е изявявала на концерти и фестивали в цял свят.

Vienna сlassic оrchestra е основан от някои от най-изявените музиканти, свирили във Виенската филхармония. Всичките членове на елитната формация работят в бароковия град с най-големите местни оркестри, включително и в самата Виенска филхармония. Диригент е Ърнест Лещер.

Концертът на Vienna сlassic оrchestra е великолепна прелюдия към следващия грандиозен спектакъл от специалната коледна програма – грандиозния руски „Балет на лед“, който ще се изяви ден по-късно, на 9 декември, отново в зала номер едно с абсолютната класика „Лебедово езеро“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай