Теленор е генерален спонсор на социалния проект „Отбор на надеждата"

Теленор е генерален спонсор на социалния проект „Отбор на надеждата" | StandartNews.com

За шеста поредна година, Теленор е генерален спонсор на проекта за социална интеграция на младежи в неравностойно положение „Отбор на надеждата", който е част от Homeless World Cup. Това обяви Десислава Данова, експерт корпоративна отговорност в Теленор.

„Подкрепяме „Отбор на надеждата" още от създаването му през 2011 г. През тези шест години, инициативата даде възможност на стотици млади хора да повярват в себе си и да подобрят начина си на живот. В Теленор вярваме, че освен реален положителен ефект върху участниците, „Отбор на надеждата" се превърна в институция, която спомага за намаляването на неравенството и е в полза на цялото ни общество," каза г-жа Данова.

Новите посланици на „Отбор на надеждата" са гимнастичката Невяна Владинова и филмовият режисьор Ники Илиев, а новият национален селекционер на отбора е Кирил Кюлев.

„След броени дни София ще бъде домакин на Европейски стрийт футбол фестивал за хора в неравностойно положение", съобщи Виктор Кирков, мениджър на отбора. В турнира, който ще се проведе в периода 25-28 май, 2017 г. пред Княжеска градина, пространството около паметника на Съветската армия, ще вземат участие общо 12 състава – 8 чуждестранни, 3 български и един съставен от бежанци. Освен в състезанието, участниците в турнира ще се включат в различни социални активности и обучения, като посещение с Ники Илиев в Ню Бояна Филм Студиос, сугестопедични курсове за основните правила и термини във футбола на български език, физически тренировки в Национална Спортна Академия (НСА) и др.

През април 2017 г., започна провеждането на серия от футболни турнири в различни градове в страната, включвайки младежи, настанени в институции, и такива, живеещи в неравностойни условия. След приключване на турнирите, старши треньорът Кирил Кюлев ще определи състава на българския национален отбор по футбол за бездомни хора, който ще представи страната ни на световното първенство в Осло, Норвегия от 29 август до 5 септември.

Шампионатът в Осло ще бъде шести за българския тим. През 2015 г. в Амстердам отборът отбеляза най-доброто си представяне, като завърши на девето място в крайното класиране от общо 47 участници в турнира. Година по-късно, тимът отново представи отлично България на Мондиала в Глазгоу като завърши седемнадесети в крайното класиране и спечели Мъжката купа в турнира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай