Родна бизнес делегация в Дубай

Родна бизнес делегация в Дубай | StandartNews.com

В периода 1-4 април 2017 г. министърът на икономиката Теодор Седларски ще осъществи официално посещение в Дубай по покана на своя колега Н. Пр. Султан бин Саед ал Мансури, министър на икономиката на Обединените арабски емирства. Целта на посещението е участие в седмото издание на Годишната инвестиционна среща (Annual Investment Meeting – AIM 2017), която ще се проведе в периода 2-4 април 2017 г. в Дубай. Срещата се провежда под патронажа на Негово Височество Шейх Мохамед Бин Рашид Ал Мактум, вицепрезидент на ОАЕ, министър-председател и управител на Дубай.

Темата на предстоящата в Дубай инвестиционна среща е „Международно инвестиране – път към конкурентоспособност и развитие". Форумът се провежда за седма поредна година. На срещата ще се съберат представители на министерства и държавни институции, академични среди, търговски камари, индустриални и икономически зони, банкови и финансови институции, пенсионни фондове, малки и средни предприятия, стартиращи компании и др.

Представителите на страните участнички в събитието ще имат възможност да представят информация за свои инвестиционни проекти, както и за икономическите условия в техните страни.

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия сформира бизнес делегация от представители на заинтересовани български предприятия с конкретни инвестиционни проекти в областта на енергетиката, ИКТ сектора, селското стопанство, хранително-вкусовата промишленост, недвижимите имоти и строителството, както и стартиращи компании, които да вземат участие в Годишната инвестиционна среща AIM 2017, където ще имат възможност да намерят свои партньори и потенциални инвеститори. Таксата за участие в AIM 2017 е 1 470 щатски долара, която осигурява достъп на един човек до всички формати на събитието.

Желаещите да се включат в делегацията, трябва да заявят интерес, като изпратят попълнена регистрационна форма до 21 март на е-mail адрес [email protected]. Допълнителна информация може да получите от Светла Запрянова, дирекция „Интернационализация на МСП" на телефон 02/940 7975.

Всички логистични разходи – самолетни билети, хотелско настаняване, застраховка, вътрешен трансфер и дневни по първоначални разчети възлизат на около 2 500 лв. и са за сметка на участниците. На регистрираните участници допълнително ще бъдат изпратени информация с финансовите параметри и подробна програма на посещението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай