20:30 ч.

15.03.17

1 мин.

0

5

0

"Рено" мамили" като "Фолксваген"?

от редактор |

"Рено" мамили" като "Фолксваген"?

Полицаи от Берси заковаха компанията


"Рено" са мамили клиентите си и властите в последните 25 години, гръмнаха медиите във Франция вчера. Компанията е подменяла резултатите на емисиите на дизелови и бензинови двигатели. Това стана ясно от доклад, който е изготвен от полицай от Берси. До него се докопаха първи от "Либерасион". 


Зад измамите стоял изпълнителният директор Карлос Госн. Полицейският служител смята, че нещата за започнали още през 1990 г. 


От комисията по конкуренцията обявиха, че в момента тече разследване и не могат да кажат нищо повече. От "Рено" пък заявиха, че нямат достъп до събраните до момента данни срещу тях, но винаги са били чисти. 


Според изнесените в доклада данни "Рено Каптюр" надхвърля прага на въглероден диоксид на 377%; а  Клио IV 305%.


През януари 2016 г., агентите от Берси нахлуха в централата на компанията, както и в два изследователски центрове.


Полицаите смятат, че в автомобилите е инсталирано устройство, което да променя данните на двигателя. Ако това се докаже общо 900 000 превозни средства могат да бъдат засегнати. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 13:08 · 16.03.2017
А не бе, швепс! Другите щото не мамят. То практически тези емисии са невъзможно и това органите и институциите много добре го знаят, ама си затварят очите за гущери и ако те секнат, хоп - "откриват" някой неплатил...
Потребител · 22:55 · 15.03.2017
Всички са в кюпа. Даже фау ве са по-чисти, ако питате перничани...
Потребител · 22:43 · 15.03.2017
МамЕли са . Не са мамИли. Мамилите са друга работа. Ей не се учите бе!
Потребител · 22:23 · 15.03.2017
Е бааахти лицeмeриeто...нeгар скиор, балгарин отборeн играч и дизeл с ниски eмисии НЯМА
Потребител · 22:14 · 15.03.2017
ТЕ С ИЗМАМА СВАЛИХА И СОЦИАЛИЗМА. УЖ БОГАТИ ПЪК ВСИЧКО НА КРЕДИТ
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент