Откриха спортна площадка с пари от Лидл

Откриха спортна площадка с пари от Лидл | StandartNews.com

Училището победител в проекта на Лидл България за здравословно хранене – Кулинарно междучасие "Манджицу", откри спортна площадка. В началото на годината СУ "Христо Ботев", гр. Враца, спечели голямата награда в инициативата на компанията – сумата от 10 000 лева, като се ангажира да я използва за подобряване условията за спорт и отдих на своята територия. Новооткритата спортна площадка е резултат именно от наградата по проекта.

По време на официалното откриване на спортното съоръжение лентата прерязаха кметът на Община Враца Калин Каменов, директорът на училището Виктор Кръстев и Стоян Минев, Регионален мениджър продажби в Лидл България.

„За мен като директор на училището спортът винаги е бил един от основните приоритети в работата ми, защото съзнавам че само по този начин можем да създадем предпоставки за здравословен начин на живот и развитие на децата. Затова искрено благодаря на Лидл България за предоставената награда", заяви директорът на училището Виктор Кръстев.

„Като социално отговорна компания, Лидл България се стреми да допринася за пълноценното израстване на децата. Затова и с всички активности, които организираме за тях, се опитваме да ги научим да се хранят здравословно, мотивираме ги да спортуват повече и да развиват своите таланти. Проектът "Кулинарно междучасие "Манджицу" е именно един такъв пример. Вярвам, че тази спортна площадка ще бъде още един повод за учениците тук да спортуват и да се забавляват", заяви Стоян Минев, Регионален мениджър продажби в Лидл България.

Кулинарно междучасие "Манджицу" е първата по рода си инициатива на Лидл България, която има за цел по забавен и интересен начин да запознае децата от 1-ви до 4-ти клас с основни теми от здравословното и балансирано хранене.

От старта на Кулинарно междучасие "Манджицу" през 2015 г. досега инициативата е достигнала до над 7 000 деца. В рамките на специални кулинарни часове децата имаха възможността да се срещнат с утвърден кулинарен специалист, научиха любопитни факти за хранителните продукти и с помощта на професионални готвачи приготвяха вкусна и здравословна храна. Като част от инициативата бе разработено и мобилно приложение „Манджицу".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай