13:38 ч.

20.04.17

1 мин.

0

0

0

ОББ с печалба от 111 млн. лв. за 2016 г.

от редактор |

ОББ с печалба от 111 млн. лв. за 2016 г.

Обединена Българска Банка (ОББ) отчете нетна печалба за 2016 г. от 111,3 млн. лева на проведеното днес годишно общо събрание на акционерите. Наред с традиционно високата си ликвидност от 36 на сто, Банката отчита и едни от най-добрите показатели за 2016 г. в банковия сектор у нас - възвръщаемост на капитала - 10,3 на сто, и за ефективност – съотношение Разходи/Приходи от дейността - 37,8 на сто.


Стилиян Вътев, главен изпълнителен директор на банката коментира „За нас – изпълнителното ръководство и Съвета на Директорите на ОББ, изминалата 2016 г. е поредната успешна година, през която Банката по безспорен начин доказва позицията си на една от водещите банкови институции у нас - с възходящ растеж и висока степен на доходност за акционерите. Нашите основни цели в годините напред остават същите – да подобряваме качеството на обслужване, да развиваме все повече и повече нови продукти, повишавайки непрекъснато значимостта на Банката както за развитието на нашата икономика, така и за българските домакинства".


Общото събрание на акционерите на ОББ одобри да бъде разпределена като дивидент за акционерите по-голямата част от нетната печалба за 2016 в р. на 97,9 млн. лева, а останалата част от над 13 млн. лева да бъде отнесена в резерв „Неразпределени печалби".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент