ОББ с печалба от 111 млн. лв. за 2016 г.

ОББ с печалба от 111 млн. лв. за 2016 г. | StandartNews.com

Обединена Българска Банка (ОББ) отчете нетна печалба за 2016 г. от 111,3 млн. лева на проведеното днес годишно общо събрание на акционерите. Наред с традиционно високата си ликвидност от 36 на сто, Банката отчита и едни от най-добрите показатели за 2016 г. в банковия сектор у нас - възвръщаемост на капитала - 10,3 на сто, и за ефективност – съотношение Разходи/Приходи от дейността - 37,8 на сто.

Стилиян Вътев, главен изпълнителен директор на банката коментира „За нас – изпълнителното ръководство и Съвета на Директорите на ОББ, изминалата 2016 г. е поредната успешна година, през която Банката по безспорен начин доказва позицията си на една от водещите банкови институции у нас - с възходящ растеж и висока степен на доходност за акционерите. Нашите основни цели в годините напред остават същите – да подобряваме качеството на обслужване, да развиваме все повече и повече нови продукти, повишавайки непрекъснато значимостта на Банката както за развитието на нашата икономика, така и за българските домакинства".

Общото събрание на акционерите на ОББ одобри да бъде разпределена като дивидент за акционерите по-голямата част от нетната печалба за 2016 в р. на 97,9 млн. лева, а останалата част от над 13 млн. лева да бъде отнесена в резерв „Неразпределени печалби".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай