Министър впечатлен от заплатите в "Асарел Медет"

Министър впечатлен от заплатите в "Асарел Медет" | StandartNews.com

Възнагражденията са три пъти по-високи от средните за страната, каза Бисер Петков при посещението си в минно-добивното предприятие

„Впечатлен съм от социалната политика на „Асарел-Медет"АД и от инвестициите, които компанията прави в безопасни и здравословни условия на труд. Хората тук получават достойни възнаграждения. Впечатляващо е, че средната заплата при вас е два пъти по-висока от средната за страната в сектор „Добивна промишленост" и три пъти по-висока от средната за страната. Проектите, които сте реализирали чрез публично-частно партньорство с община Панагюрище, са за пример." Това заяви министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, който посети „Асарел-Медет"АД на 2 август. По време на обиколката си в дружеството той бе придружаван от областния управител на област Пазарджик Стефан Мирев и кмета на община Панагюрище Никола Белишки. Министърът бе посрещнат от председателя на Управителния съвет и изпълнителен директор инж. Делчо Николов, който представи проектите на компанията за дългосрочно устойчиво развитие и инвестициите в модерна техника, нови технологии, опазване на околната среда и безопасност на труда за над 1,2 млрд. лева от 1999 година до сега.
Министър Петков се срещна със студенти, които участват в стажантската програма на „Асарел-Медет" за 2018 г. Той прояви интерес към пилотния проект за дуално обучение, който компанията реализира от 2014 г. съвместно с Община Панагюрище и Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в града. Бисер Петков сподели, че като университетски преподавател по икономика винаги е държал да има тясна връзка между образование и бизнес и се радва, че този модел на стажантска програма в „Асарел-Медет" е работещ. След срещата с най-младите попълнения в асарелския екип, гостите разгледаха фирмената експозиция за историята на „Асарел-Медет"АД, след което посетиха диспечерната на рудник „Асарел". Инж. Делчо Николов запозна министър Бисер Петков със системата за автоматизирано управление на рудника, както и с рекултивираните минни терени и развитието на биоземеделие в близост до компанията. В Панагюрище министър Петков проведе работна среща с кмета на общината Никола Белишки и посети залата трезор на Панагюрското златно съкровище.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай