16:09 ч.

17.03.17

2 мин.

0

4

0

Magna избра Словения пред България за завода си за Jaguar

от редактор |

Magna избра Словения пред България за завода си за Jaguar

Автомобилният поддоставчик Magna избра Словения за построяването на новата си автомобилна фабрика, с начална инвестиция над 1,24 млрд. евро, съобщи правителството в Любляна. По информация на Automedia сред другите обсъждани възможности е била и България, където Magna вече има производство (помпи и компресори, в пловдивското село Стряма).


Когато в края на миналата година представители на правителството и на Българската агенция за инвестиции коментираха, че се надяват скоро в страната да има завършено производство на автомобили, са имали предвид тъкмо плановете на Magna.


В крайна сметка обаче изборът е паднал върху Словения вероятно и заради активните усилия на местното правителство, което обеща на Magna 18,6 милиона евро финансова подкрепа, най-вече за изграждане на инфраструктура. Кабинетът е предоставил и 5,4 млн. евро на японския производител на електрическо оборудване Yaskawa, който изгражда нова фабрика за роботи в страната.


"Крайната цел на проекта е създаването на производствени мощности с капацитет до 200 000 автомобила годишно", се казва в правителственото съобщение. Заводът на Magna ще създаде около 400 работни места в източноевропейската страна.


Magna е канадски концерн за производство на автомобилни компоненти, чието австрийско дружество Magna Steyr в момента произвежда Mercedes G-класа и BMW Серия 5 по договор с двата германски концерна.


Заводът в Австрия обаче е натоварен до предела на капацитета си, а Magna вече има договор и за строителството на бъдещия електрически Jaguar i-Pace. Новият кросоувър на британците трябва да се появи на пазара още догодина.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 08:50 · 21.03.2017
Така е с правителство на червените кхмери никой сериозен бизнес няма да дойде у нас.
Потребител · 22:55 · 17.03.2017
При политичeска нeсигурност и говорeното на простотии от страна на комуниститe,саздаванe на погрeшна прeдстава за хаос в страната,отклониава инвeститоритe!Курнeлиа сeга да ходи да сe дупи на Рeшeтников,зз да доидат Лада да инвeстират!Болшeвики скапани!
Потребител · 16:48 · 17.03.2017
пършивите комунисти съзават работни места на думи, а иначе само краат и изнасят пари
BarakBaghdadi · 17:56 · 17.03.2017
@Потребител Доколкото разбирам преговорите са се водили по бойково време
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент