Лидл финансира 20 нови проекта в рамките на „Ти и Lidl за по-добър живот“

Лидл финансира 20 нови проекта в рамките на „Ти и Lidl за по-добър живот“ | StandartNews.com

Нови 20 проекта на граждански организации от цялата страна ще бъдат подкрепени във второто издание на „Ти и Lidl за по-добър живот". Те се откроиха на фона на постъпилите общо 380 кандидатури от 79 населени места, от които 44 бяха номинирани от експертно жури, а служители на Лидл България определиха финалната селекция.

Избраните тази година проекти ще бъдат финансирани от Лидл България с общо 135 000 лв. С това общият фонд на инициативата за двете години достигна близо 390 000 лева, с което се превръща в най-голямата у нас грантова програма на компания, финансираща граждански организации.

„Щастливи сме, че срещаме толкова много инициативни хора и имаме възможността да ги подкрепим. Целта, която си поставяме е заедно с нашите клиенти и чрез помощта на гражданските организации да реализираме добри идеи, които биха помогнали на хората в различните региони на страната да водят един по-добър и по-пълноценен начин на живот. За нас „Ти и Lidl за по-добър живот" е едно дългосрочно начинание и сме щастливи, че реализираните до момента проекти доказват това", коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

„Приятно сме изненадани от голямото разнообразие и високото качество на кандидатурите в тазгодишното издание. Получихме много интересни предложения – от проекти за облагородяване и поддържане на труднодостъпни природни обекти, през благородни каузи до онлайн платформи за съхраняване на културно-историческото ни наследство. Изборът ни бе труден и при определяне на финалистите сме се водили от признака за устойчивост, защото инвестицията днес е важно да има своя смисъл и в бъдеще", заяви Илияна Николова, изпълнителен директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи".

Сред избраните проекти във второто издание на „Ти и Lidl за по-добър живот" отново най-голям е броят на инициативите в област Образование (8 проекта), следвани от Култура и историческо наследство (5 проекта), Активен начин на живот (4 проекта) и Околна среда (3 проекта). Те ще се реализират в рамките на една година – от септември 2018 г. до септември 2019 г., като всеки от тях ще получи максимално финансиране до 10 000 лв. 40% от проектите са на територията на големите градове, докато 60% от тях – в малки населени места, сред които селата Куртово Конаре, Долни Вадин, Могилица и Чупрене.

„Ти и Lidl за по-добър живот" е най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България и се реализира за втора поредна година в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи" и Български дарителски форум.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай