Коли за 12 млн. лева на Автосалона в София

70 технологични новости и 28 модела с алтернативно задвижване ще видят посетителите

Коли за 12 млн. лева на Автосалона в София | StandartNews.com

Автомобили и мотоциклети на обща стойност над 12 млн. лв. ще бъдат представени на Автомобилния салон в София от 14 до 22 октомври. Тазгодишното издание на изложението ще бъде с рекордни за четвъртвековната му история показатели, обясни Александър Миланов, председател на Управителния съвет на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България.

Практически цялото изложбено пространство от над 14 дка на Интер Експо Център в София ще бъде заето от над 300 експоната. 240 от тях са автомобили и мотоциклети, чиито двигатели генерират обща мощност над 40 000 конски сили.

Над 70 технологични новости ще бъдат представени на автосалона в столицата, обясни още Александър Миланов. Общият брой на автомобилите с алтернативно задвижване - хибриди и изцяло електрически, ще е 28, посочи той. От събота в София ще бъдат представени 44 световни марки, 36 от които са автомобилни. Сред тях са Alfa Romeo, Audi, BMW, Citroen, Dacia, DS, FIAT, Ford, Great Wall, Honda, Hyundai, Infiniti, Jaguar, Jeep, Kia, Lada, Land Rover, Lexus, Mazda, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Range Rover, Renault, SsangYong, Skoda, Subaru, Suzuki, Toyota, Volvo, Volkswagen и др.

За първи път от години насам на автосалона в София ще участват и мотоциклетни марки, чийто брой е 8, подчерта Александър Миланов. Това са BMW, Honda, Harley-Davidson, Kymco, MV Agusta, Peugeot, Suzuki и Triumph.

На изложението ще бъдат официалните премиери за България на 40 най-нови модела.

По традиция на автосалона участие ще вземат и множество фирми за резервни части, сервизно оборудване, аксесоари, аудио системи и други.

Посетителите ще могат да тестват над 80 от изложените на автосалона модели.

Автосалон София 2017 ще работи всеки ден от 14 до 22 октомври от 10:00 до 20:00 часа. Цените на редовните билети са 10 лв., а на закупените онлайн - 8 лв. Най-изгодни са семейните билети за двама родители и две деца до 12 години - 20 лв., или 16 лв., ако са закупени по интернет. Цените за ученици от 12 до 16 години са 5 лв., а за възрастни след 17 часа - 6 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай