Китайци влагат $100 млн. в завод за джанти в Русе

Китайци влагат $100 млн. в завод за джанти в Русе | StandartNews.com

Китайската държавна компания СИТИК Груп (CITIC Group) представи инвестиционен проект за завод за производство на алуминиеви автомобилни джанти в Русе по време на среща с премиера Бойко Борисов, съобщиха от правителствената пресслужба. Инвестицията възлиза на 100 млн. долара и ще осигури работни места за 300 души, е заявил президентът на CITIC Group Ван Дзюн. Производството в България ще бъде съобразено с всички екологични норми на ЕС, са уверили от китайската бизнес делегация. България се радва на засилен инвеститорски интерес от китайски компании, е коментирал пред делегацията премиерът Борисов. Той е посочил предимствата на страната като стратегическа локация с благоприятен икономически и данъчен режим.

Ван Дзюн е изразил сериозните намерения на CITIC Group за инвестиции в България, както и личните си очаквания за започване на съвместна работа в съвсем близко бъдеще и по време на среща с министъра на транспорта Ивайло Московски, съобщиха от министерството.

През последните години България се превръща във все по-атрактивна дестинация за компаниите за производство на автомобилни компоненти. У нас се произвеждат тапицерии, компоненти за климатици и двигатели, микрочипове, кабели, електроника и други компоненти за коли за автоиндустрията от среден и висок клас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай