Инвестират 5 млн. лв. в пивоварна

Инвестират 5 млн. лв. в пивоварна | StandartNews.com

С официална церемония, изпълнения на Ансамбъл „Пирин" и рязане на лента бе открита пречиствателната станция за отпадни води в Пивоварна „Пиринско пиво" в Благоевград. Инвестицията за модерното технологично съоръжение, която направиха собствениците от „Карлсберг България" АД, е в размер на 5 милиона лева. „Тази нова придобивка е част от нашата дългосрочна стратегия да се грижим за околната среда. Продължаваме нашата „Зелена линия" да сме екологичен фактор и няма да спрем да инвестираме в тази посока. Подкрепяме подобни инициативи и на парковете „Рила" и „Пирин", няма да спрем и кампанията ни „Реновирай градинката в квартала", заяви Деян Беко, главен изпълнителен директор на „Карлсберг България". Той уточни, че от началото на тази година бирената марка „Пиринско" е с дял от 17,2% на пазара.

Ненад Яковлевич, вицепрезидент „Производство", сподели, че високите стандарти на „Карлсберг" са съобразени с местния пазар и благодари на ръководството на община Благоевград за разбирането и подкрепата на дейността на пивоварната. Приоритет за компанията е опазването на околната среда, а неин ангажимент е намаляването на потреблението на вода и електрическа енергия. В момента се проектира такава пречиствателна станция и в Шумен, която трябва да е готова през 2019 година.

„Тази станция в Благоевград е наша технологична гордост, става въпрос за биологично третиране на отпадните води чрез естествена циркулация. За да се намали неприятната миризма, сме инвестирали в необходимите съоръжения, поставен и био филтър", разкри Иванка Перич, директор „Производство" на компанията.

На откриването на пречиствателната станция присъстваха областния управител Бисер Михайлов и заместник-кметовете на общината – Христина Шопова и Янко Янков. „Поздравявам инвеститорите от името на кмета Атанас Камбитов. Това модерно съоръжение е доказателство, че „Карлсбер" следва „Зелена линия" в своето производство. Ползите са много от експлоатацията на пречиствателната станция. Дано това е пример и за другите фирми в региона да инвестират в екология", каза зам.-кметът Янков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай