Хотел ще прави за гостите жива бира

Хотел ще прави за гостите жива бира | StandartNews.com

Бизнесменът Иван Чапов от Благоевград иска да построи малка пивоварна до хотелския си комплекс „Катарино Спа хотел" в Рила планина край Разлог. Управителят на дружеството, което стопанисва обекта, вече е уведомил за своето инвестиционно намерение кмета на общината Красимир Герчев. „Искаме да правим жива бира за нашите гости. Готови сме с проектите, ако всичко е наред с документацията, малката фабрика ще отвори врати още през март. Пивото ще се предлага само в хотелския ни комплекс", каза Иван Чапов.

Малката пивоварна ще бъде част от хотела в местността Банище. Предвижда се изграждането на масивна сграда на едно ниво, която ще бъде със застроена площ от 37 кв. м. Главната ферментация на пивото ще е от 3 до 7 дни, а охлаждането и отлежаването на зеленото пиво ще е между 10 и 20 дни.

Четиризвездният хотел "Катарино СПА" край Разлог ще отвори врати съвсем скоро, след като повече от година беше в ремонт. Цялата инвестиция в ремонтните работи достигна 14 млн. лв. „Гарантираме, че гостите на хотелския комплекс ще видят нещо съвсем различно и уникално като база, условия и обслужване", разкри новият собственик Иван Чапов.

През 2016 г. той купи хотела от СИБАНК. Сградата премина в ръцете на банката заради финансови затруднения на предишния инвеститор - фирма "Балканстрой". Хотелът, който бе открит през 2005 г. и се простира на площ от 30 дка, не работи от пролетта на миналата година.

Обновена и ремонтирана е не само хотелската част, но и 17-те къщи край хотела. Общият брой места за гости е 350. Направен е подземен паркинг за 60 коли и един от най-модерните СПА центрове в региона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай