Хиляди българи научиха най-обичаните хора на безплатни уроци, организирани от BILLA

Хиляди българи научиха най-обичаните хора на безплатни уроци, организирани от BILLA | StandartNews.com

Хиляди българи се включиха в безплатните уроци по народни танци, организирани от BILLA България в 20 града в страната. Всяка събота и неделя в продължение на месец любителите на фолклора имаха възможност да научат едни от най-любимите български хора на паркингите на 25 магазина от веригата. Инициативата премина с много настроение и привлече българи от различни поколения, които заедно играха дунавско хоро, ширто, ганкино, еленино и др.

Уроците по народни танци се провеждат в рамките на националната кампания „Ние обичаме България", която цели подпомагането на значими паметници на културата. Тази година проектът подкрепя Мадарския конник.

„Щастливи сме, че благодарение на BILLA жителите на 20 града в страната научиха някои от най-обичаните български хора безплатно. По този начин всички заедно показахме, че се гордеем с фолклора си и искаме да го съхраним, защото той е уникално богатство. Инициативата ни привлече огромен интерес и в нея се включиха хора на различна възраст, с различни професии и интереси, но обединени от едно – любовта си към народните танци. Именно в това се състои магията на българското хоро – то ни събира и ни кара да се чувстваме силни, щом сме заедно", коментира Бойко Сачански, Управител на BILLA България.

Безплатните уроци по народни танци се проведоха в партньорство с местни фолклорни школи, които обучават любители. Всеки танцов състав имаше възможност да подготви видео със свое изпълнение и да участва в състезанието „Танцувай за България", организирано от BILLA. Компетентно жури от представители на Национален фолклорен ансамбъл „Българе" излъчи четирима победители, след което потребителите във Facebook гласуваха за своя любимец в специално приложение.

Школата, чието видео събра най-много гласове, е „Български огън" от София. Тя ще се представи на сцената на големия благотворителен концерт в подкрепа на Мадарския конник на 31 май в зала „Арена Армеец".

Валя Балканска и Петър Янев, Силвия Кацарова, Теди Кацарова, D2, 100 кила, Орлин Павлов, Панайот Панайотов, 100 каба гайди, ансамбъл „Българе", Преслава, Десислава, Славка Калчева и Ивелина Колева ще зарадват публиката в Арена Армеец със своите изпълнения. Билетите за концерта са на символична цена от 10 лв. и могат да бъдат открити във всички магазини на BILLA в София, както и в мрежата на Тикетпро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай