Ева Майдел: Цифровизирането на бизнеса дава средно 25% по-голяма доходност

Ева Майдел: Цифровизирането на бизнеса дава средно 25% по-голяма доходност  | StandartNews.com

„Американско изследване на 400 компании показва, че тези, които са цифровизирали бизнеса си, имат средно 25% по-голяма доходност от тези, които не са. Новите технологии предоставят не само възможности за създаване на изцяло нови бизнеси, но могат да оптимизират всички съществуващи операции и на бизнеси, които не са били цифрови доскоро. Предприемачите на бъдещето са дигиталните предприемачи." Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел на 27 септември 2018 г. в София по време на форума „Предприемачи на бъдещето", чийто специален гост беше.

„Мит е, че приемането на цифрови технологии води непременно до унищожаване на работни места. Напротив, историята е показала, че всеки път, когато човечеството е изправено пред радикална трансформация на икономиката, създадените нови професии и възможности са повече. Две-трети от днешните първокласници е вероятно да работят професии, които дори не съществуват днес, но ще бъдат реалност благодарение на развитието на технологиите. Важно е да подобряваме уменията си постоянно, за да сме в крак с новите тенденции." Това допълни Ева Майдел.

Българският евродепутат, предприемачи и експерти обсъдиха кои са определящите фактори за успеха на съвременния предприемач и какви умения и качества трябва да притежава предприемача на бъдещето. Дискусията е в рамките на форума „Предприемачи на бъдещето", организиран от Клуб Инвестор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай