EMEA Финанс: Райфайзенбанк е най-добра банка в България

EMEA Финанс: Райфайзенбанк е най-добра банка в България | StandartNews.com

Престижното международно финансово издание ЕМЕА Финанс (EMEA Finance) връчи „Европейските банкови награди 2017" и определи Райфайзенбанк за „Най-добра банка" в България, както и за „Най-добра банка Частно банкиране". В същото време Райфайзен Асет Мениджмънт (България) взе наградата за „Най-добро управляващо дружество" в страната.

Групата РБИ получи общо 27 отличия, а Райфайзен Банк Интернешънъл бе определена за „Най-добра банка" в Централна и Източна Европа, и в страните от ОНД.

Управляващото дружество на РБИ Райфайзен Кепитъл Мениджмънт взе наградата за „Най-добър продукт в ЦИЕ и ОНД" за пускането на фонда „Raiffeisen Solution Fund".

Освен в България, банките на РБИ в Австрия, Босна и Херцеговина, Хърватия, Унгария, Косово, Румъния, Сърбия, Словакия и Украйна бяха определени от ЕМЕА Финанс за „Най-добра банка" в съответната страна. Банките на Райфайзен Албания, Беларус и Русия взеха отличието за „Най-добра чуждестранна банка", а в Австрия, Беларус, Румъния и Русия Райфайзен бе отличена като „Най-добра инвестиционна банка". В допълнение на впечатляващия списък с награди, 5 дъщерни банки получиха признание за частното им банкиране – България, Чехия, Унгария, Полша и Словакия, а в България и Словакия управляващите дружества на Райфайзен получиха наградата за „Най-добро управляващо дружество".

"Според ЕМЕА Финанс РБИ е Най-добра банка в ЦИЕ и ОНД. Банката осъществи трансформационната си програма преди предвиденото, намали необслужваните си кредити, отчете впечатляващи резултати, отбеляза повече от двоен ръст на печалбата си и направи сериозно впечатление на капиталовите пазари в региона", коментира Кристофър Мур, издател и главен изпълнителен директор на ЕМЕА Финанс.

***
ЕМЕА Финанс е единственото периодично издание, посветено ексклузивно на даването на сведения за финансови събития и постижения, инициирани и повлияни от международната финансова индустрия в ЕМЕА региона (Европа, Близък Изток, Африка). На ключовите финансисти, които са двигател на индустрията, редовно се прави профил, създавайки платформа, която дава възможност на аудиторията да придобие цялостна и обстойна представа за новините от индустрията. Списанието е насочено към аудитория на управленско ниво, която включва главни изпълнителни директори, директори финанси и директори инвестиции.
ЕМЕА Финанс Лимитед издава водещо списание, организира конференции и поддържа уебсайт. Тези цялостни информационни услуги са допълнени от редовни e-mail новинарски услуги, емеафинанс еНовини и от конференции в рамките на ЕМЕА региона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай