Блокчейн технологиите обсъждаха на първи по рода си семинар в София

Блокчейн технологиите обсъждаха на първи по рода си семинар в София | StandartNews.com

Първият по рода си специализиран семинар на тема "Приложения и правни аспекти на блокчейн технологиите" се проведе в София. Организатори на събитието бяха Обучителен център "Темида" и партньорът в работата - Юридическа кантора "Меджеделиева и партньори".


Лектор на събитието беше експертът в областта адвокат Мая Меджеделиева. Тя е специализирала проектно финансиране, капиталови пазари, данъчно и митническо право. Участвала е в някои от най-значимите проекти в България през последните години и е консултирала чуждестранни инвеститори като Accor, CEZ a.s., Citibank, Citigroup, Deutsche bank, Dexia Kommunalkredit Bank, EBRD, Glaxo Smith Kline, Goldman Sachs Group, KBC Bank, IFC, Merill Lynch, OTP Bank, Samsung, Swisscom AG, etc.


Участие във форума взеха представители на водещи юридически кантори от цялата страна. В рамките на обучението пред тях бяха детайлно представени същността и основните приложения на блокчейн технологията, особеностите на блокчейн проектите, първичните монетни предлагания (initial coin offerings), токенизацията като процес и токените.
По време на семинара бяха разгледани още мерките срещу изпиране на пари и начините за прилагане на мерките „Познай клиента си" (KYC measures). Акцент беше поставен върху същността на криптовалутата, конкретно – основната правна рамка и данъчните аспекти.


Провелото се събитие постави началото на редица обучения по различни теми в сферата на блокчейн технологиите, информираха организаторите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай