20:05 ч.

13.02.18

2 мин.

0

0

0

Българско вино с двоен златен медал от конкурс в Китай

от редактор |

Българско вино с двоен златен медал от конкурс в Китай

Аугео Фемили Естейт Мелник 55 спечели най-високото възможно отличие от конкурса China Wine and Spirits Awards CWSA Best Value 2018! Това е единственото българско вино с двоен златен медал от тазгодишното издание на конкурса. „Изключително щастливи и горди сме, че първото вино в портфолиото на "Аугео Фемили Естейт" получава поредно признание на международен конкурс", заяви Гергана Манолова, маркетингов директор и съдружник във фирмата производител "Екскуизит Уайнс". „Вино от уникалния български сорт Мелник 55 да бъде сред отличените с двоен златен медал само четири месеца след появата си на българския пазар е невероятно постижение", допълни тя.


CWSA е най-големият и престижен винен конкурс в Китай. Традиционно в него участват най-добрите вина от над 55 държави. Тази година участниците са рекордно много – над 5 000. На „сляпа" дегустация над 100 международни съдии дават своята оценка за качеството на виното. Този успех е поредното доказателство, че българските вина се оценяват високо на световни конкурси и на важни за страната ни пазари, категорични са производителите. Гергана Манолова обяснява защо е избрано името "Аугео Фемили Естейт". "Аугео идва от латински и е формата за първо лице единствено число на глагола augēre, което в превод означава раста, нараствам, разраствам се, но също така и почитам, уважавам. Нашето вино е отражение на името си, тъй като значението му поставя началото и дава хоризонт за перспектива и растеж, а едновременно с това показва и уважение и почит към предците ни и към земята ни", казва мениджърът.


* * * * *


Аугео Фемили Естейт Мелник 55 2016 е вино с пурпурно червен цвят, интензивен и добре балансиран аромат. Първото си международно признание Аугео Мелник получи на престижния английски винен конкурс International Wine Challenge 2018, когато стана единственото вино от България с медал в това издание.
Аугео Мелник 55 се продава ексклузивно в ресторант The View от края на октомври 2017. В края на март 2018 портфолиото на Аугео Фемили Естейт ще бъде допълнено с две бели вина и две розета, а именно Аугео Совиньон Блан 2017, Аугео Шардоне Барел 2016, Аугео Розе Широка Мелнишка 2017 и Аугео Екскуизит Розе Сира и Каберне Совиньон 2017. Наесен очакваме и Аугео Мелник 55 2017и Аугео Руен 2017.
Повече информация на сайта http://augeofamilyestate.bg/, във фейсбук @AugeoFamilyEstate и Инстаграм.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент