"Асарел-Медет" вложи над 60 млн. лв. в оборудване

"Асарел-Медет" вложи над 60 млн. лв. в оборудване | StandartNews.com

Над 60 млн. лв. инвестира "Асарел-Медет" АД в нови производствени и социални проекти, съобщиха от дружеството. В неделя министърът на енергетиката Теменужка Петкова лично ще открие новото супермодерно оборудване на компанията.

Първо министър Петкова ще открие в рудник "Асарел" циклично-поточна технологична линия за руда. Тя включва гумено-лентов конвейерен транспортьор с капацитет 3000 т/час, един електрически багер Komatsu с обем на кофата от 15 куб. м, два булдозера Caterpillar с гребла от 8,7 куб. м и четири 130-тонни автосамосвала "БелАз".

След това в Обогатителна фабрика "Асарел" министър Петкова ще открие и изцяло обновената първа секция на Флотационното отделение. Там са внедрени 46 нови флотационни машини на финландската компания Оutotech, 8 от които са с обем на ваната от 160 кубически метра.

Програмата на министър Теменужка Петкова ще продължи с прерязване на лентата на поредната социална инвестиция на "Асарел-Медет". Става въпрос за изпълнения проект за ремонт на трите столови за хранене на работещите и за пълно преоборудване на кухнята в административно-битовия комплекс на рудник "Асарел".

Освен министър Петкова на откриванията ще присъстват депутати, посланици, представители на държавни и общински институции, строители, доставчици на оборудването, компании и пр.

От "Асарел-Медет" напомнят, че огромните инвестиции за модернизация на производствените си мощности и подобряване условията на труд са направени въпреки тежката и продължителна криза с цената на медта на световните пазари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай