14:45 ч.

15.05.18

3 мин.

0

1

0

"Агрион Финанс" дава до 100 хил. евро кредит на промоционални условия

от редактор |

"Агрион Финанс" дава до 100 хил. евро кредит на промоционални условия

Първите 12 месеца земеделските производители ще плащат само 2.9% лихва на заемите в евро


Специализираната компания за земеделски кредити „Агрион Финанс" обяви промоционални условия по универсалния си ипотечен кредит. В рамките на специализираното международно изложение „БАТА АГРО", кредитното дружество ще отпуска заеми до 100 хил. евро с промоционална лихва от 2.9% за първата година. Изискването е заемът да е за срок от минимум 60 месеца, като за останалия период след първата година лихвата е 8.5%. Гратисният период по главницата е 12 месеца.


„За да се възползват от промоционалните условия, които предлагаме, земеделските производители трябва да посетят щанда на „Агрион" на изложението в Стара Загора и да получат специален промо код, с който могат да кандидатстват за финансиране до 18 юни 2018 г.", казаха от кредитната компания.


Кредитното дружество приема земеделска земя или друг недвижим имот като обезпечение по кредита, като процентът на финансиране може да достигне до 80% от размера на пазарната оценка на поземлените активи. Това, според експерти, е един от най-високите проценти финансиране на пазара на земеделски кредити в момента.


„Целта ни е да улесним достъпа до кредити на малките и средни производители, които често не могат да отговорят на сложните изисквания на големите банкови институции, казаха от „Агрион Финанс". Достъпът до финансиране ще им позволи да развиват по ефективно и модерно земеделие и да са конкурентноспособни.


За разлика от другите кредитни институции в България, процедурата за кандидатстване е максимално опростена. Не се изисква откриването на допълнителни сметки, застраховки, въвличането на поръчители и съдлъжници. Няма изискване и за разработка на подробни бизнес планове, отчети и анализи. Кандидатстването е без такса ангажимент и такса за разглеждането на документи. На практика фермерът дължи нищо преди да е сигурен, че ще получи желаното финансиране. Няма дори разходи за оценка на обезпечението, а сроковете за кандидатстване са значително съкратени в сравнение с традиционното банково кредитиране. Компанията няма ограничения за сектора, в който работи земеделският производител.


Изчисленията на експертите от „Агрион Финанс" показват, че финансовият ефект за земеделските производители от промоционалната лихва може да достигне 5 600 евро. Пълните условия по ипотечния кредит и останалите възможности за финансиране може да се открият на адрес http://agrion.bg/bg/finance. Експертите по кредитни услуги, които са на щанда на „Агрион", са готови да разяснят на всички желаещи възможностите, които кредитът осигурява, както и процеса за кандидатстване и одобрение.


Според проучване, направено от „Агрион", покупката на земя е сред най-честите мотиви за тегленето на кредити от фермерите. Покупката на техника и оборудване също е сред посочените поводи за заем. Фермерите търсят различни начини за уедряване на стопанствата си, което ще им позволи механизирана обработка на земята и увеличаване на добивите. За това все по-често земеделските производители търсят алтернативни източници в лицето на специализираните кредитни дружества, където процедурите са максимално опростени, а сроковете са значително по-кратки.


Според изследването всеки трети земеделски производител е склонен да ипотекира земята си за да вземе кредит, който да обезпечи бизнеса му. Хората от столицата и другите големи градове са по-склонни да теглят заеми, като най-активни са земеделците между 35-44 години.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Дефарминг · 16:46 · 15.05.2018
Като в Америка през 30-те години на миналия век първо дават кредити после взимат всичко.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент