АББ дарява оборудване на технически университети в страната

АББ дарява оборудване на технически университети в страната | StandartNews.com

Компанията АББ предоставя своята подкрепа на техническите университети в София, Пловдив и Габрово с дарение на апаратура ниско напрежение на обща стойност над 30 000 лева. Така студентите ще имат шанса да работят с актуални за сектора продукти, използвани често в съвременните електрически инсталации.

Дарението е една от многото инициативи на АББ България в подкрепа на инженерните и технически познания на българските студенти. Компанията осигурява многобройни възможности за стажове по време на летния сезон, пълни годишни стипендии за инженерни студенти с отлични постижения, както и дейности по кариерно ориентиране за ученици от техническите гимназии в близост до производствените бази на АББ.

"АББ непрекъснато подкрепя инженерното образование в България, като през последните няколко години сме стартирали множество проекти в тази посока. Целта ни е не само да намерим още инженери за нашите модерни производствени бази, но също така и да предоставим възможности за професионално развитие и личен растеж," заяви Невена Милева, Мениджър ЧР в АББ България.

АББ функционира в България чрез една компания с централен офис в София, както и с клонове в четири локации - Петрич, Севлиево, Раковски и Варна.

АББ е иновативен световен лидер в областта на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 132 000 служители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай