21 британски компании на гости в "Асарел Медет"

21 британски компании на гости в "Асарел Медет" | StandartNews.com

21 представители на водещи британски компании посетиха „Асарел-Медет" АД вчера. Визитата бе организирана от посолството на Кралство Великобритания в България, а делегацията бе водена от Тим Буйсере – търговски аташе към дипломатическата мисия. Групата включваше представители на производители на минно оборудване, консултантски фирми, проектантски, финансови и инвестиционни компании oт минерално-суровинната индустрия.
Гостите бяха посрещнати от изпълнителния директор и председател на УС на „Асарел-Медет" АД инж. Делчо Николов, който ги запозна с историята, политиките и финансовите резултати на компанията. По време на обиколката в дружеството британските предприемачи се запознаха с управлението на технологичните процеси в диспечерския пункт на рудник „Асарел", след което разгледаха най-модерната в Европа инсталация за екстракция и електролиза на катодна мед от руднични води.
„Аз съм изключително впечатлен от видяното в „Асарел-Медет" и благодаря за това, че представители на британски компании имаха възможността да се запознаят с работата на едно модерно и успешно управлявано българско предприятие", заяви г-н Буйсере. Посетителите изразиха надежда, че това посещение ще даде старт на нови партньорства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай