13:35 ч.

08.08.17

1 мин.

0

1

0

Заводите с 3,6% повече продукция

от редактор |

Заводите с 3,6% повече продукция

Промишленото производство през юни намалява с 1,4% спрямо предходния месец май, обявиха от НСИ. Спрямо същия месец на миналата година обаче промишленото производство е нараснало с 3,6%. На годишна база ръст на производството има в добивната промишленост - със 7,6%, и в преработващата промишленост - с 4,9%, а спад е регистриран в производството и доставката на електрическа и топлоенергия и газ - с 3,5%. По-голям ръст в преработващата промишленост спрямо миналата година има при производството на основни метали - с 46,6%, на компютърна и комуникационна техника, електронни и оптични продукти - с 26,5%, на тютюневи изделия - с 20,7%, на превозни средства, без автомобили - с 16,8%, и на лекарства - с 16,1%. Намаление е отчетено при производството на метални изделия - с 8,3%, напитки - с 6,4%, хартия, картон и изделия от тях - с 4,5%, автомобили и ремаркета - с 2,3%.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

123 · 10:24 · 11.08.2017
Това дали ще се отрази на заплатите на работниците?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент