21:50 ч.

28.06.18

2 мин.

0

0

0

Заводът на „Мерцедес" магнит за инвеститори

от Стандарт |

Заводът на „Мерцедес" магнит за инвеститори

Откриват 400 работни места край Пловдив


Новият високотехнологичен завод за светлини на „Мерцедес-Бенц" е сериозен актив за страната ни, който ще събуди интереса на повече чуждестранни инвеститори. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов на първата копка на завода. Той връчи сертификат „Инвеститор „Клас А" на Ахмет Байрактар, президент на „одело Фарба Лайтинг Груп".


Българският клон на турската компания започна изграждането на производствена база и прилежаща социална инфраструктура върху 23 000 кв.м в зона Куклен, част от Тракия икономическа зона. Инвестицията ще бъде в размер на 40.6 млн. евро, което включва изграждането на 3 завода и парк за поддоставчици, посочи Караниколов. Заводът ще бъде изграден върху площ от 23 дка и ще осигури работа на близо 400 души.


Българското правителство има волята да работи за подобряване на условията за бизнес в България, посочи още министър Караниколов. Президентът на „одело Фарба Лайтинг Груп" изтъкна, че несъмнено подкрепата на екипа на Министерството на икономиката, на общините Куклен и Пловдив, на Българската агенция за инвестиции е най-важният фактор за решението за инвестиция в България.


"Друг фактор е фактът, че в нашата фабрика в Бурса има повече от 400 български работници", каза Байрактар. Групата има значителна история с опита си от 1935 г. насам с технологиите. Това се е засилило със сливането на турската „Farba" и немската „odelo" през 2011 г.


Групата има предприятия за автомобилно осветление в Китай, Германия, Словения и Турция и произвежда за световни марки като Audi, BMW, Ford, Mercedes-Benz, Renault, Toyota and VW Group. Байрактар съобщи още, че създават офис за научноизследователска и развойна дейност в София, където ще работят 40 инженери. От името на екипите на „одело-Фарба" в Германия и Словения, Байрактар получи специална капсула с вложена в нея „положителна енергия".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар Кирилизирай



Новините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент