Везиева: Основен приоритет на държавата е подобряване на бизнессредата

Везиева: Основен приоритет на държавата е подобряване на бизнессредата | StandartNews.com

Основен приоритет на държавата е подобряване на бизнессредата. Това заяви по време на дискусията "Да на българската икономика - регион Кърджали" зам.-министър на икономиката Даниела Везиева. Тя подчерта, че този програмен период е последен и затова трябва да се прояви по-голяма активност при кандидатстването и изпълнението на грантовите схеми.

Зам.-министър Везиева съобщи, че са заделени 450 милиона лева за публично-частно партньорство. Тя коментира, че националната компания "Индустриални зони" предлага партньорство с общините за изграждане на промишлените зони по места срещу апортни вноски.

Днес се провежда дискусията на вестник "Стандарт" и КРИБ на тема "Да! на българските региони - Кърджали". Участват 4 министри - Лиляна Павлова от МРРБ, Десислава Танева - министър на земеделието, Зорница Русинова - министър на труда и социалната политика, Николина Ангелкова- министър на туризма.

В разговорите участват и зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева, Диян Стаматов - зам.-министър на образованието, както и народните представители от региона Цвета Караянчева от ГЕРБ, от ДПС Ердинч Хайрула, Мустафа Ахмед и Салиха Емин.

Акцент на дискусията са развитието на инфраструктурата на област Кърджали, възможности за изграждане на обходен път на Кърджали, също разширяване на пътя Кърджали-Смолян. Във фокуса на дискусията е и държавната политика в сферата на земеделието, заетостта, въпросът с кадрите, изобщо политиките за развитие на регионалната икономика, туризма, въдзможности за професонално образование според спецификата на региона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай