16:55 ч.

02.02.18

1 мин.

0

2

0

В топ 3 сме по инвестиции от "Юнкер" спрямо БВП

от редактор |

В топ 3 сме по инвестиции от "Юнкер" спрямо БВП

България е на трето място в ЕС по обем на одобрените от Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), добил популярност като "Плана Юнкер", спрямо БВП.


Това показват данни на Европейската инвестиционна банка и на ЕФСИ, представени от съветника във Фонда Хуан Хосе Фаблес Акоста по време на годишната конференция за индустриално строителство, организирана от "Градът Медия груп". По брой операции обаче лидери са Италия и Франция. По този показател България е на опашката в Общността.


Одобрените операции у нас, които ще се финансират със средства от ЕФСИ, са 12 за над 300 млн. евро, като със съфинансиране на компаниите и други привлечени инвестиции са близо 1,6 млрд. евро, сочат данните. Одобреното финансиране обаче все още е малко над 1,5 млн. евро. ЕИБ е отпуснала в България кредити на обща стойност 5,1 млрд. евро от 1991 г. до края на 2017 г., каза още Фаблес Акоста.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 05:51 · 05.02.2018
Заблуда!
Потребител · 01:42 · 03.02.2018
Kakvi sa tesi gluposti be standart ? V troikata sme po obezludyavane na stranata, kragbi na politizite, obesvereno naselenie .
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент