Турска фирма ще шие в Белица дрехи за износ

Турска фирма ще шие в Белица дрехи за износ | StandartNews.com

Фирма „Шахинлер", която развива дейност в Кърджали, но централата й е в Истанбул, е готова да инвестира в град Белица. Това обяви кметът на общината Радослав Ревански.

„Преди дни в Кърджали проведох нова среща с инвеститорите, те идваха и на място в Белица, за да видят условията в града ни. Чака се разрешение от централата в турската столица, за да се открие шивашки цех тук, който ще осигури между 50 и 100 работни места. Фирмата е много силна, шие дрехи за световни марки. Казах им да инвестират тук, каквото можем, ще им съдействаме напълно", каза градоначалникът на Белица.

Той уточни, че местната власт помага и на друг голям инвеститор, който вече е построил предприятие в село Дагоново. Общият размер на инвестицията е 5,821 млн. лв. От тази сума субсидията по Програмата за развитие на селските райони е 2,827 млн. лв. Заводът е с разгъната застроена площ от 2280.35 кв. м, а инвеститор е софийската фирма „Био Органик България" ЕООД.

Очаква се заводът да отвори врати през пролетта. В него ще се извършва първична преработка на плодове и зеленчуци, замразяване и изсушаване на плодове и зеленчуци. Очакваното дневно производство на замразени продукти е 5 тона.

„В момента се прави цех за пелети в село Бабяк, ще има 10 работни места, не са много, но пак е нещо при тази висока безработица в района. Миналата седмица друга фирма от Гоце Делчев поиска да открие шивашки цех с 10 работни места", каза още кметът Ревански.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай