Томислав Дончев към строителите: Правете проекти за ВиК и саниране

Как да се комбинират структурните фондове с други финансови инструменти е новото предизвикателство, каза Искра Михайлова

Томислав Дончев към строителите:  Правете проекти за ВиК и саниране | StandartNews.com

Мислете за проекти във водния сектор и за енергийна ефективност. Този съвет даде на строителния бранш вицепремиерът Томислав Дончев. Той бе сред участниците в конференцията "Гъвкав европейски бюджет и финансови инструменти в подкрепа на строителния сектор". Форумът, който се проведе вчера в София, бе организиран от Искра Михайлова, председател на Комисията по регионално развитие в Европейския парламент, и Камарата на строителите в България.

В него специално участие взеха Юрки Катайнен, зам.-председател на ЕК за заетост, растеж, инвестиции и конкурентноспособност, и Вазил Худик, зам.-председател на Европейската инвестиционна банка.
Как да се комбинират структурните фондове с други финансови инструменти е новото предизвикателство, каза Искра Михайлова.

ЕС преживява тежки моменти, трябва да се справи с Брекзит, но и да подготви бъдещето си след 2020 г., когато започва новият програмен период, каза Михайлова. Тя уточни, че през юни е даден документът за размисъл за бъдещите политики, а диалогът ще започне през септември. Философията на следващия програмен период поставя на дневен ред проекти с добавена стойност, подчетра Михайлова.

"Голямата политическа задача е да се дефинира целта. Освен социално-икономическите задачи, важен приоритет е да събудим заспалите пари", посочи вицепремиерът Томислав Дончев. Той обясни, че това става с добри проекти, които сега са по-малко от парите. И посъветва предприемачите да търсят нови форми на партньорства, включително и с държавата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай