Томислав Дончев: Горд съм от инвестициите в производството

Томислав Дончев: Горд съм от инвестициите в производството | StandartNews.com

Горд съм от всяка инвестиция, която се случва в България. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев по време на официалната церемония за откирване на нов завод за осветителни тела край Пловдив, цитиран от "Фокус".

Най-доволен съм от инвестиции в производство, защото това означава заетост, работна ръка, приходи, инвестиции в бъдеще за България, добави Дончев. Вицепремиерът изрази надежда в бъдеще и публичните институции и качеството на управление да бъдат толкова високо технологични в един момент, че да можем да задържаме и привличаме големи компании тук, да има добри заплати за хората, които са важни за една държава.

Инвестицията в новопостроения немски завод за осветителни тела край Пловдив е за 50 милиона лева. В завода ще бъдат ангажирани 900 служители. Това е първото вложение в България и в Източна Европа на гepмaнcĸия гигант, производител нa ocвeтитeлни тeлa. B мeждyнapoдeн плaн компанията дocтигa пpиxoди oт 5.4 милиapдa eвpo и пo coбcтвeни дaнни зaeмa втopo мяcтo нa тoзи глoбaлeн пaзap. Заводът в Пловдив ще произвежда осветителни тела, платки и електронни компоненти за LED системи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай