07:25 ч.

11.01.17

1 мин.

0

4

0

Световната банка и Брюксел с по-високи оценки за България

от Стефан Кючуков |

Световната банка и Брюксел с по-високи оценки за България

Това е с 0,5% по-голям ръст от прогнозата на СБ от юни 2016 г.


Световната банка и Европейската комисия (ЕК)подобриха оценките си за България. Икономиката на страната ще нарасне с 3,2% през 2017 г., е посочено в новата глобална прогноза на Световната банка.


Това е с 0,5% по-голям ръст от прогнозата на СБ от юни 2016 г. За 2018 г. и 2019 г. очакванията на СБ са БВП на България да нарасне с 3,1%. Прогнозите на СБ са много по-оптимистични от очакванията на Министерството на финансите (МФ), което заложи ръст на БВП с 2,9% през 2017 г. в есенната си макроикономическа прогноза.Наред с това ЕК публикува годишния си Мониторингов доклад за устойчивостта на дълга на страните от ЕС. По отношение на България ЕК потвърждава оценката на МФ за ниска степен на риск пред устойчивостта на публичните финанси.


Същевременно ЕК подобрява оценката си за дългосрочната фискална устойчивост на страната, премествайки България от средна в ниска категория на риск. Подобно подобрение в сравнение с оценките от 2015 г., е отчетено само за Швеция, докато при останалите страни от ЕС не се наблюдава промяна в риска, с изключение на Унгария, чиято оценка се влошава.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 08:57 · 11.01.2017
Щом СВЕТОВНАТА БАНДА дава такава оценка значи положението в България е наистина трагично. 60 000 ДУШИ ГОДИШНО ИЗМИРАТ. ЕДИН ГОЛЯМ ГРАД ИЗЧЕЗВА ЗАРАДИ ГЕНОЦИДА КОЙТО НИ НАЛОЖИХА.
Потребител · 12:06 · 11.01.2017
@Потребител ПАК НЕКОЙ СОРОСОИДЕН КУРВОЛЯК МИ СЛОЖИ МИНУСЧЕ. ЦЪКАЙ КУРВО. НАЛИ ЗАТОВА ТИ ПЛАЩАТ
Потребител · 08:47 · 11.01.2017
Каква оценка какви са лихвенните проценти във Българи какви са във останалите EU държави ограбвате само Народа !!!!!!!
Винету · 08:35 · 11.01.2017
Матряла живее все по-добре!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент