Стартира строителството на още 16 км от магистрала Хемус

Стартира строителството на още 16 км от магистрала Хемус | StandartNews.com

Днес започва строителството на 16,3 км от автомагистрала „Хемус" между Буховци и Белокопитово. Проектът ще се изпълнява изцяло със средства от републиканския бюджет. На първата копка ще присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов, областните управители на Шумен и Търговище - проф. Стефан Желев и Митко Стайков, народни представители.

Участъкът от АМ „Хемус" от км 310+940 до км 327+260 ще бъде изграден от ДЗЗД „Хемус-16320". Строителният надзор ще се осъществява от ДЗЗД „Консултанти Хемус 2 - 2016".

В 10.45 часа министър Нанков ще посети Търговище, където ще провери ремонтните дейности на ОУ „Христо Ботев". Обектът се изпълнява по финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж" проект за обновяване на образователна инфраструктура. Министърът ще посети и спортната зала в града, за ремонта на която бяха осигурени средства от държавния бюджет.

В 11.45 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството ще бъде в Шумен, където ще посети ОУ „Илия Рашков Блъсков". След това той ще разгледа санираните блокове на ул. „Цар Освободител" №1-3 в града и ще се запознае с изпълнението на проекта за благоустрояване на района на кръстовището на ул. "Станционна" и бул. "Симеон Велики", финансиран от ОП „Региони в растеж". В Шумен министър Нанков ще посети и Индустриалната зона.

На събитията е поканен да присъства и министър-председателят Бойко Борисов, съобщиха от министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай