След срещата при Борисов: Симеонов се извини за гаф с прослуженото време

Тази тема не е на дневен ред, обявиха ръководителите на синдикатите

След срещата при Борисов: Симеонов се извини за гаф с прослуженото време | StandartNews.com

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че е допуснал гаф с изказването си за прослуженото време след срещата при Бойко Борисов, на която присътваха представители на синдикатите и бизнеса.

Без някой да го е искал от мен лично изказвам съжаление за отзвука, който предизвикаха думите ми, личното ми мнение. Преценявам, че беше грешка да казвам личното си мнение, защото то се прие като позиция на правителството и се наложи да се влиза в този неприятен обяснителен режим, каза вицепремиерът Валери Симеонов в Министерски. "Съжалявам, че съм си изразил личното мнение, ще се постарая занапред това да не се повтаря", допълни той.

Темата за клас „прослужено време" не е във фокуса на общественото внимание и днес беше свалена от дневен ред, обяви Димитър Манолов от КТ "Подкрепа".

Влязох на срещата с едни чувства и намерения, а си тръгнах с малко по-различни. Сигурно е, че за 2 часа не сме си говорили само за класа „прослужено време", който го няма от 10 години. За много други важни неща стана приказка. Стана дума за това какви са намеренията на правителството по редица теми и сектори. Стана дума и за това, което предстои на България, онази мъка с енергетиката, за която се събирахме преди дни в Стара Загора и за много други неща, разкри още той.

Ще работим върху съставянето на програмата за работа на Националния съвет за тристранно сътрудничество, който се приема с консенсус, допълни Манолов.

От срещата при премиера разбрах, че това което коментираме, а именно добавката за професионален опит и стаж не е темата на България в момента, коментира и Пламен Димитров от КНСБ.

„Темата са доходите, кадрите, които липсват, увеличението на пенсиите, реформите в образованието и здравеопазването. Затова от следващата седмица ще търсим конкретните теми, в които социалните партньори и бизнеса заедно с нас да дадем най-добрите решения, за да бъдат тези реформи придвижени в следващите години в рамките на това управление, допълни той и обяви, че клас прослужено време няма от 2007 г. Той е заменен от добавка за професионален опит.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай